«Моє багатство – рідна мова»

2018-11-09

Щороку 9 листопада в Україні відзначається державне свято - День української писемності та мови. За православним календарем — це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця — письменника-агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова. (за матеріалами сайту https://pedpresa.ua/172483-9-lystopada-den-ukrayinskoyi-pysemnosti-ta-movy-2.html)

Учні та вчителі Іршиківського НВК взяли активну участь у відзначенні Дня української мови та писемності. Дев’ятого листопада в 4 класі була проведена виховна година « Моє багатство – рідна мова». Мета виховної години: донести до учнів красу і багатство української мови; виховувати глибокі почуття любові до рідної мови, рідного краю.

У проведенні виховної години були задіяні всі учні початкових класів.

Діти читали вірші відомих українських письменників і поетів про мову, співали пісні.

Учні із задоволенням побудували « асоціативний кущ», завданням якого було дібрати якомога більше епітетів до слова мова.

Під кінець виховної години всі виконували пісню « Всі ми діти твої Україно».

Учні 5-11 класів та вчителі перевіряли свої знання української під час написання вісімнадцятого радіодиктанту національної єдності, який цього року називався «Крила України». Його автором став- викладач, автор підручників з української мови Олександр Авраменко.

Кiлькiсть переглядiв: 372

Коментарi