• Ви знаходитесь тут:

  • головна
  • Новини
  • "Не звались, ідучи в бій, а хвались, ідучи з бою"

"Не звались, ідучи в бій, а хвались, ідучи з бою"

2018-10-12

/Files/images/nove/ЗУ-2018-1.jpg

14 жовтня український народ відмічає свято Покрови Пресвятої Богородиці. З недавніх пір свято Покрови в Україні відзначається ще й як День українського козацтва.

Продовжуючи славні і шляхетні традиції нашого народу, у Іршиківському НВК 12 жовтня було проведено спортивно-розважальне свято «Козацькі забави» для учнів 5-11 класів.

Козацький дух, силу, мужність та витривалість перевіряли на собі учні школи, беручи участь у різноманітних спортивних змаганнях козацького спрямування: «Сильна рука», «Переправа з мішками», «Хто швидше з’їсть яблуко, підвішене на нитці» ,Конкурс «Сірниковий» , «Надування кульок» , Конкурс «Урятувати пораненого товариша». «Стрибунець» та інші. Також для всіх учасників була проведена «Козацька вікторина», приємно було,що дітки знали відповіді на всі запитання.

Звичайно, козацька нагорода знайшла своїх героїв, які отримали у чесній боротьбі призи та грамоти за участь у змаганнях. Свято вдалося на славу!

10-11 клас продемонстрував стройову підготовку та козацький вишкіл.

Також відбулася традиційна «Посвята у козачата» для учнів початкової школи. На імпровізованій Козацькій Раді діти склали присягу, віддавши шану давнім козацьким звичаям та традиціям, отримали грамоту, яка підтвердила набуття статусу козачат.

/Files/images/nove/ЗУ 2018-2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 331

Коментарi